Herken je dit?

Je traint en traint op je techniek om je forehand, backhand en volleys te verbeteren. Met als uiteindelijk doel beter te worden en je speelsterkte te verlagen.

Maar dan komen tijdens een wedstrijd een aantal afzwaaiers, dubbele fout of een gemiste volley op breakpoint tegen. Je wordt boos of geïrriteerd en verliest je focus en raakt uit je spel. Je bent hierdoor niet meer in staat om je normale niveau te halen en verliest uiteindelijk de wedstrijd.

Alleen een goede techniek is niet genoeg. Om het beste uit je spel te halen, moet je leren omgaan met spanning, frustratie, tegenslag of stress. Dit kun je doen door je geest te trainen dmv het aanleren van mentale technieken. Zodat je beter in staat bent om te gaan met tegenslag. Deze technieken moet je veel oefenen, net zoals je op je techniek oefent. 

Als je je dit eigen maakt, kun je onder alle omstandigheden beter je focus houden en kun je tijdens een wedstrijd ook meer je normale niveau laten zien.

Een voorbeeld wat mentale begeleiding voor je kan betekenen, staat in onderstaande reactie van Romijn van Vliet, 18 jaar en speelsterkte 3;

“Ik word snel boos op mezelf met als gevolg dat ik uit mijn spel raak. Wedstrijden winnen ben ik daarom nooit goed in geweest. Sinds ik mentale begeleiding heb, zijn de resultaten veel beter. Het is fijn om met iemand te sparren over wat erdoor mij heen gaat en wat mij uit mijn spel haalt. En ik leer steeds meer technieken om mijn emoties onder controle te houden. Daardoor blijf ik langer gefocust en ben ik beter in staat om wedstrijden te winnen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik kom steeds meer in een betere flow.” 

 

Over de Coach

 

De mentale begeleiding wordt gegeven door Anton Schoonewil, opgeleid en gespecialiseerd in de sport psychologie. 

 

Geïnteresseerd?

 

Er is al een basispakket vanaf 210,- Euro. Dit pakket bestaat uit drie lesuren en een gratis introductiegesprek. Dit gesprek bestaat uit de kennismaking, een uiteenzetting van mijn werkwijze en waarin we samen op zoek gaan waarin ik je kan begeleiden.

 

Meer informatie

 

Mental Sports Centre

Info@mentalsportscentre.com

t.a.v. Anton Schoonewil

Of via telnr. 06-17173449